Pardubický kraj vypsal programové dotace v oblasti sportu a volného času

Podpora se týká sportovní činnosti dětí a mládeže, handicapovaných, sportu pro všechny i významných sportovních akcí a reprezentace

Čas do ukončení výzvy:
Po termínu
Termín:
Od:
Do:
Místo:
Max. výše dotace:

Oblast podpory a podmínky podpory:

Pardubický kraj představuje programové dotace v oblasti sportu a volnočasových aktivit v roce 2022.

 

Podpora je rozdělena do 6 částí:

• Program B1: Podpora pravidelné sportovní činnosti dětí a mládeže

• Program B2: Podpora handicapovaných sportovců

• Program B3: Podpora sportu pro všechny

• Program B4: Podpora sportovní reprezentace Pardubického kraje

• Program B5: Podpora významných sportovních akcí

• Program F1: Podpora volnočasových aktivit

 

Žádosti v jednotlivých programech lze podávat do 31. ledna 2022.

 

Program B1 „Podpora pravidelné sportovní činnosti dětí a mládeže“

Cílem tohoto programu je podpora pravidelné a systematické sportovní činnosti dětí a mládeže do 23 let zajišťované sportovními organizacemi působícími v Pardubickém kraji.

Podpora směřuje zejména na materiálně technické vybavení, účast a pořádání soutěží a soustředění, náborové akce, odměny rozhodčích, trenérů (kteří trénují děti a mládež) a podporu jejich účasti na odborných seminářích a trenérských kurzech v oblasti sportu a tělovýchovy, dopravu na utkání nebo závody, pronájem sportovních ploch apod.

Minimální výše dotace je 10 000 Kč a maximální výše je 50 000 Kč. Předpokládaný finanční objem prostředků určených pro tento program činí 3 300 000 Kč. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši min. 30 %.

 

Žadatelem o dotaci může být:

 

Kritéria pro hodnocení přijatých žádostí:

 

Program B2 „Podpora handicapovaných sportovců“

Cílem programu je podpora sportovní činnosti zdravotně handicapovaných sportovců z Pardubického kraje, jejich účasti na sportovních akcích a soutěžích v regionu i mimo něj.

Minimální výše dotace je 10 000 Kč a maximální výše dotace je 50 000 Kč. Předpokládaný finanční objem prostředků určených pro tento program činí 200 000 Kč. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši min. 30 %.

 

Žadatelem o dotaci může být:

 

Kritérium pro hodnocení přijatých žádostí:

 

Program B3 „Podpora sportu pro všechny“

Účelem programu je podpora pravidelné nezávodní/nesoutěžní sportovní činnosti, rozvoj pohybové gramotnosti dětí a zlepšení příležitostí k využívání volného času zejména dětí a mládeže a seniorů a podpora rozvoje sportovní činnosti škol a školských zařízení (MŠ, ZŠ), které nezřizuje Pardubický kraj. Program není určen pro pořádání akcí a výkonnostní sport.

Minimální výše dotace je 10 000 Kč a maximální výše dotace je 50 000 Kč. Předpokládaný finanční objem prostředků určených pro tento program činí 300 000 Kč. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši min. 30 %.

 

Žadatelem o dotaci může být:

 

Kritéria pro hodnocení přijatých žádostí:

 

Program B4 „Podpora sportovní reprezentace Pardubického kraje“

Cílem programu je podpora přípravy a účasti talentovaných sportovců, sportovních výběrů a reprezentací Pardubického kraje, zejména dětí a mládeže, na významných sportovních akcích.

Minimální výše dotace je 10 000 Kč a maximální výše dotace je 50 000 Kč. Předpokládaný finanční objem prostředků určených pro tento program činí 500 000 Kč. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši min. 30 %.

 

Žadatelem o dotaci může být:

 

Kritéria pro hodnocení přijatých žádostí:

 

Program B5 „Podpora významných sportovních akcí“

Účelem programu je podpora pořádání významných akcí v oblasti tělovýchovy a sportu s historií minimálně 5 let (na území Pardubického kraje) a republikového či mezinárodního významu. V případě akcí jako MS, ME, MČR není nutná historie.

Minimální výše dotace je 10 000 Kč a maximální výše dotace je 50 000 Kč. Předpokládaný finanční objem prostředků určených pro tento program činí 400 000 Kč. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši min. 30 %.

 

Žadatelem o dotaci může být:

 

Kritéria pro hodnocení přijatých žádostí:

 

Program F1 „Podpora volnočasových aktivit“

Účelem programu je zkvalitnění a rozšíření nabídky trávení volného času dětí a mládeže. Program je určen na pokrytí nákladů spojených s celoroční činností jednotlivých organizací, na podporu akcí pořádaných těmito organizacemi (např. tábory). Dále na podporu rozvoje volnočasové činnosti škol a školských zařízení, které nejsou zřizovány Pardubickým krajem a posílení činnosti DDM na území Pardubického kraje.

Minimální výše dotace je 10 000 Kč a maximální výše dotace je 50 000 Kč. Předpokládaný finanční objem prostředků určených pro tento program činí 300 000 Kč. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši min. 30 %.

 

Žadatelem o dotaci může být:

 

Kritéria pro hodnocení přijatých žádostí

Nevíte se rady? Potřebujete se v dotační problematice více zorientovat? Nebo žádost neřešit a nechat to na profesionálech? Ozvěte se nám!

Pavel Šikola

DOSPORTU.CZ